Lek med evolusjonen i sandkassespillet Species

Species: Artificial Life, Real Evolution lar deg eksperimentere med kunstige livsformer.

Har du lyst til å utforske evolusjonen, så kan det virke som Species: Artificial Life, Real Evolution er spillet for deg. Spillet simulerer en stor sandkasse med ulike typer dataskapte vesener, i miljøer som tilbyr varierte kilder på mat.

Simulatorer som dette er fascinerende.
Simulatorer som dette er fascinerende.

Så tar evolusjonen over – hvert vesen defineres unikt av genene sine, og hvert barn får en kombinasjon av foreldrenes gener med begrensede, tilfeldige mutasjoner. Teorien er dermed at de med mutasjoner som gjør dem bedre egnet til å overleve på en eller annen måte har større sjanse for å få barn, og dermed utvikle livet i nye og mer effektive retninger.

Vil du blande deg inn?

Du kan studere det hele på avstand, eller gjøre ulike eksperimenter ved å påvirke miljøene og hjelpe eller skade ulike typer vesener. Du kan til og med ta detaljert kontroll over genene, om du tror at design er bedre enn evolusjon.

Species har vært under utvikling i noen år, og vært tilgjengelig direkte fra utvikleren. Nå har det imidlertid blitt et kommersielt prosjekt, som har blitt lansert på Steams «early access»-tjeneste. Ikke forvent at det vil ferdigstilles på en stund – utvikleren ser for seg noe slikt som tre år med «early access»-utvikling.

Dette er strengt tatt en type spill som kan forbedres og raffineres i det uendelige, og det er nok også de fleste som kjøper det klar over. For øyeblikket er de aller fleste brukeranmeldelsene på Steam positive. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.