Nå kan du laste ned 24 helt nye Commodore 64-spill

Den årlige spillutviklerkonkurransen til Reset 64 er ferdig, og vinnerne er kåret.

Hvert år holder Commodore 64-magasinet Reset 64 en spillutviklerkonkurranse der utviklere fra hele verden inviteres til å lage spill for den populære retroplattformen. Navnet på konkurransen er 4KB Craptastic Game Competition, men det betyr merkelig nok ikke at spillene må være dårlige. I stedet er tankegangen at de skal være litt sprø, rett og slett.

Conga 4096. Toppbildet er fra Geir Straumes Wave Hero.
Conga 4096. Toppbildet er fra Geir Straumes Wave Hero.

Begrenset størrelse

Samtidig er det viktig at de holder seg innenfor en størrelsesramme på 4 kilobytes. Det er altså 4096 individuelle bytes. I og med at Commodore 64 har en minnekapasitet på 64 kilobytes er dette ganske lite selv for en plattform fra 1982, men det er imponerende nøyaktig hvor mye talentfulle Commodore 64-programmerere klarer å få ut av den lille plassen de har til rådighet.

Vinneren av årets konkurranse ble Paul Koller, et kjent navn i Commodore 64-miljøet. Hans spill heter Conga 4096, og er et arenabasert actionspill inspirert av PC-utgivelsen Pan-Dimensional Conga Combat. Men det er langt fra det eneste spillet som har fått gode karakterer av dommerne, så her ser det ut til å være mye moro.

Du kan laste ned alle spillene i én fil, via itch.io. Her har arrangørene også lagt inn en diskfil spesialdesignet for bruk på TheC64 Mini.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.