Bad North er ute på PC nå

Men det er for øyeblikket eksklusivt for den nye spillbutikken til Discord.

Det etterlengtede strategispillet Bad North fikk oss til å heve et undrende øyenbryn eller tre da PC-lanseringen ble utsatt til fordel for konsoll for noen uker siden. Nå er det nok enda noen øyenbryn som vil heves, for i dag ble PC-versjonen lansert – ikke på Steam eller GOG, men på Discords nye spillbutikk.

Bad North er et av syv spill som i alle fall i en periode vil være eksklusive for Discord Store denne høsten. Butikken skal tilby et håndplukket utvalg nye PC-spill, og lover at de kun vil tillate gode spill på tjenesten. Det høres jo bra ut for de som er lei av alt søppelet på Steam, men man må selvsagt også forvente at Discord dermed kommer til å stenge dørene for massevis av kule spill.

Det er ingen spøk å få Hårek på besøk.
Det er ingen spøk å få Hårek på besøk.

Uansett, om du er villig til å prøve en ny spillbutikk, kan du altså grabbe Bad North til like over hundrelappen i dag. Steam og GOG får spillet senere i år, og siden det tross alt ikke er så voldsomt lenge igjen av året, er det nok ikke noen grunn til å hisse seg opp over Discord-eksklusiviteten.

Lekker vikingstrategi

Bad North er et strategispill satt til ulike øyer som angripes av kjipe vikinger. Målet er å forsvare disse øyene, ved hjelp av smarte, taktiske valg. Hver øy har en unik form, og landskapet er din største allierte i kampen mot de invaderende slampene – om du vet å bruke det riktig, vel og merke. De ulike øyene genereres av datamaskinen, og er forskjellige hver gang du spiller.

Bad North beskrives som et «roguelite», noe som i dette tilfellet betyr at tapene styrkene dine pådras underveis vil være med deg videre, og når vikingene har tatt knekken på dem alle, er spillet over. Samtidig er det ikke slik at du nødvendigvis taper spillet om du taper ei øy, og lykkes du i å forsvare nye øyer kan du få tilskudd til styrkene dine. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.