Chuckie Egg 2017 har kommet til Steam

Husker du plattformspillet Chuckie Egg fra 1983? Det har visst fått en oppfølger.

Chuckie Egg var en av de tidlige, britiske spillsuksessene. Spillet ble opprinnelig utviklet av en tenåring ved navn Nigel Alderton for ZX Spectrum-plattformen, og kom i løpet av kort tid ut på en rekke forskjellige hjemmeplattformer – inkludert Commodore 64, selvsagt. Det skal totalt ha solgt over én million kopier fordelt på de ulike utgavene.

Chuckie Egg har heldigvis ingen morderdukker.
Chuckie Egg har heldigvis ingen morderdukker.

Hen-House Harry

Spillet er et enkelt plattformspill der du får rollen som Hen-House Harry, og må samle alle eggene på skjermen uten å treffe en av de mange hønene som patruljerer hønsehuset. Spillet har åtte nivåer, og når du har fullført dem én gang må du fullføre dem på nytt – denne gangen jaget av en gigantisk and som kan fly og derfor ikke trenger å følge plattformene.

I fjor dukket Chuckie Egg 2017 opp på mobile plattformer, og nå er dette spillet ute på PC og Mac. Det ser ut til å fungere omtrent som originalen, bare med litt mer fargerik grafikk. Spillet har «over 35» nivåer, inkludert alle fra originalen og noen som er PC/Mac-eksklusive. Du kan også spille i en overlevelsesmodus der du bare får ett liv.

Det er vel heller tvilsomt at Chuckie Egg har den store tilhengerskaren her til lands, men det har i alle fall en høy stjerne i Spectrum-miljøet, og den nye versjonen ser jo for så vidt sjarmerende ut. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.