Ny bok skal feire 40 år med spillmaskiner

Med flotte bilder av alt fra Nintendo Entertainment System til Commodore 64.

Hvis du ikke jobber med spillrelaterte internettsider, kjenner du kanskje ikke navnet Evan Amos. Men sjansene er store for at du har sett arbeidene hans mange ganger. Evan Amos har nemlig spesialisert seg på å ta flotte bilder av nye og gamle spillmaskiner, som så legges ut for fri bruk på nettet. Disse bildene blir flittig brukt når gamle systemer omtales i artikler rundt om på nettet.

Bilde: Evan Amos.
Vet du hva dette er? Bilde: Evan Amos.

Bokprosjekt

Nå jobber han med ei bok som heter The Game Console: A Photographic History from Atari to Xbox, som skal skildre 40 år med spillmaskiner gjennom bilder. På tross av navnet vil boken også inkludere datamaskiner som Commodore 64, og totalt dekkes nesten 90 ulike spillsystemer – fra de mest kjente til de mest obskure.

Amos har også tatt bilder av innmaten til flere av systemene, slik at du får et lite glimt av kretskortene der magien foregår.

Boka slippes 6. november, og i motsetning til mange slike retrobøker, koster den ikke skjorta. Du kan forhåndsbestille en hardcover-versjon til 24,95 dollar pluss frakt på Amazon. Om du bare er interessert i å se bilder, kan du svippe innom Wikipedia-siden til Evan Amos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.