Dette strategispillet tar for seg 100 år med krigføring

The Operational Art of War IV er ute på Steam.

The Operational Art of War debuterte i 1998, og ble opprinnelig utgitt av Talonsoft. Etter at den utgiveren ble kjøpt av Take-Two, som kanskje ikke var like interessert i supernerdete strategispill, havnet serien etter hvert hos Matrix Games, som nå har lansert The Operational Art of War IV på Steam. Spillet er også tilgjengelig på deres eget nettsted.

Sexy? Sexy.
Sexy? Sexy.

The Operational Art of War IV er altså et turbasert strategispill. I motsetning til mange andre i sjangeren, spesialiserer det seg ikke på ett slag eller én konflikt – i stedet har det over 200 scenarier som omhandler alt fra kjente slag under andre verdenskrig til Falklandskrigen.

Det er neppe et spill for nybegynnere, og bruker for eksempel NATO-symboler i stedet for grafiske representasjoner av enhetene. Men du kan blant annet aktivere en datahjelper som kan styre deler av styrkene dine i tilfelle du ikke klarer eller ønsker å detaljstyre alt sammen.

Her er en introduksjon som viser deg hvordan spillet fungerer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.