Her er den nye Intellivision-konsollen

Klassikeren gjenoppstår, og den nye konsollen vil verken støtte DLC eller kjøp i spill.

Det er nesten 40 år siden den originale Intellivision-konsollen ble lansert, og nå er merkevaren på vei tilbake. Intellivision Entertainment har annonsert den nye konsollen Amico, som skal lanseres 10. oktober 2020 (altså 10/10 2020) både i USA og Europa. Den amerikanske prisen blir liggende mellom 149 dollar og 179 dollar, altså opp mot 1500 norske kroner med dagens kurs.

Amico skal være en konsoll med en bred målgruppe, og skal få både oppdaterte versjoner av gamle klassikere og helt nye spill. Alle spillene for konsollen skal være familievennlige, altså få maksimalt få aldersbetegnelsen «E10+» i USA. I tillegg skal alle være eksklusive for denne konsollen, og gå gjennom nøye kvalitetstesting før de blir godkjent.

Konseptbilde av konsollen.
Konseptbilde av konsollen.

Ingen DLC

Moderne forretningspraksiser som DLC eller kjøp i spill vil ikke være støttet av konsollen overhodet, og hvert spill skal koste mellom 2,99 og 7,99 dollar. I tillegg til en samling innebygde nyversjoner av Intellivision-klassikere, vil over 20 spill være tilgjengelige via Intellivision Online Store når systemet lanseres.

Konsollen vil selges med to trådløse kontrollere som hver har en 3,5-tommers trykksensitiv skjerm. I likhet med originalkontrolleren bruker den også en rund «tallerken» som kan tiltes i forskjellige retninger for å styre spill. Fire knapper får den også, samt force feedback, gyroskop, akselerometer, høyttaler og mikrofon. Man vil forøvrig kunne bruke mobiltelefoner som ekstra kontrollere.

Maskinvaren skal være fokusert på 2D-grafikk. Konsollen vil få flere USB-porter, støtte trådløst nett, og et grensesnitt for utvidelser. I tillegg vil den ha et eget lyssystem som kan påvirkes av spillene.

I tillegg til en rekke nye spill, vil systemet altså få nyversjoner av klassiske spill, som vil komme med oppgradert grafikk, moderne lyd, flere nivåer, flerspiller og så videre. Følgende Intellivision-klassikere er annonsert for systemet (flere vil annonseres senere):

 • Astrosmash
 • Shark! Shark!
 • Baseball
 • Night Stalker
 • Skiing, Math Fun
 • SNAFU
 • Utopia
 • Frog Bog
 • Boxing
 • Bowling
 • Triple Action
 • Tron Deadly Discs
 • Cloudy Mountain: Crown of Kings
 • Star Strike
 • Horse Racing
 • Auto Racing
 • B-17 Bomber

Disse Atari-klassikerne vil få eksklusive nyversjoner for Amico:

 • Pong
 • Asteroids
 • Centipede
 • Tempest
 • Adventure
 • Missile Command
 • Yar’s Revenge
 • Breakout
 • Lunar Lander
 • Night Driver
 • Sky Diver
 • Warlords

Fra Imagic får vi følgende eksklusive nyversjoner (flere vil annonseres senere):

 • Microsurgeon
 • Atlantis
 • Demon Attack
 • Dracula
 • Beauty and the Beast
 • Ice Trek
 • Swords & Serpents
 • Dragonfire
 • Truckin’

Og her er en håndfull andre annonserte spill:

 • Miner 2049er
 • Super Burgertime
 • Bad Dudes
 • Caveman Ninja
 • Moon Patrol
 • R-Type
 • 10 Yard Fight
 • Lode Runner
 • Spelunker
 • Kung-Fu Master
 • MotoRace USA
 • Tropical Angel
 • Archon
 • ToeJam & Earl

Phew!

Sjekk det offisielle nettstedet for mer informasjon. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.