2018 har vært et vanskelig år for Red Thread Games

Men nå viser den norske utvikleren endelig frem sitt nye spill, Draugen.

Draugen ble først annonsert så langt tilbake som i 2013, da med en planlagt lansering i 2015. Ifølge Ragnar Tørnquist fra det norske utviklerstudioet Red Thread Games har de i praksis startet utviklingen på nytt flere ganger siden den tid.

Quoth Lissie.
Quoth Lissie.

Tørnquist forteller også at 2018 har vært et vanskelig år for utviklerstudioet, og at de har vært nødt til å si farvel til flere talentfulle medarbeidere. Men dette skal også ha vært med å gi dem den dytten de trengte for å fokusere på Draugen (muligens på bekostning av Svalbard), og nå er de endelig klare med noe som kan vises frem.

I den forbindelse har de gitt ut den første traileren og flere skjermbilder fra det kommende spillet, som skal lanseres i løpet av 2019.

«Fjord noir»

Men hvor er draugen?
Men hvor er draugen?

Draugen foregår et sted på Vestlandet i 1923, og du spiller en amerikaner som har kommet til Norge for å finne den savnede søsteren sin. Han må nå utforske ei tilsynelatende forlatt bygd sammen med ei jente som heter Lissie. Ifølge Red Thread Games skal Lissie være en «levende og uavhengig kompanjong», som du kan snakke med via et realistisk og dynamisk dialogsystem.

Hovedpersonen selv sliter med den mentale helsen, noe som gjør ham til en stadig mer upålitelig forteller. Det vil med andre ord si at du ikke kan være helt sikker på hvor virkelig det som skjer rundt deg er, siden du ser handlingen gjennom øynene hans.

Du kan få mer informasjon på spillets nettsted. Her er den ferske traileren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.