Sjekk dette ZX Spectrum-spillet

Det underholdende arkadespillet Old Tower gjør helt nye ting med plattformen fra 1982.

Vi har stadig saker om nye Commodore 64-spill her på Spillhistorie.no, men den britiske erkerivalen ZX Spectrum blir ikke like godt dekket, selv om den også har et stort miljø med entusiaster som lager nye spill for plattformen. Kanskje jeg kan fikse litt på ubalansen i dag, med denne nyheten om lanseringen av Old Tower for nettopp ZX Spectrum.

ZX Spectrum får også mye godsaker.
ZX Spectrum får også mye godsaker.

Herlig arkadespill

Old Tower er et skrollende arkadespill inspirert av Tomb of the Mask. Spillet har blitt utviklet av Denis Grachev, og har musikk laget av Oleg Nikitin (n1k-o). Du kan laste det ned for å spille det på emulator (eller eventuelt overføre det til noe lesbart av en ekte maskin), eller spille det via Spectrum-emulator i nettleseren din. Spillet er gratis, men du kan donere noen kroner til utviklerne.

Det som gjør spillet spesielt, er at det visstnok er verdens første ZX Spectrum-spill som kombinerer «multicolor»-grafikk og skrolling. Spillet skilter ikke bare med svært fargerik grafikk, men det er heller ingen situasjoner der ting får feil farge («colour clash»), slik vi ofte ser i Spectrum-spill. ZX Spectrum ble lansert i 1982, og det er i grunnen litt utrolig at spillutviklere fortsatt finner helt nye måter å bruke maskinvaren på.

Jeg har testet nettleserversjonen, og selv om jeg ikke har den samme kjennskapen til ZX Spectrum (og plattformens styrker og svakheter) som ekspertene, syntes jeg selve spillet er svært underholdende. Det både ser og høres (popcorn!) flott ut, kontrollene er responsive og alt går silkeglatt. Et ganske herlig stykke arkadespill, altså.

For Spectrum-entusiastene kan det nevnes at spillet er kompatible med alle de klassiske modellene (med minst 48k), samt de russiske klonemaskinene Pentagon. Det anbefales visstnok at du skrur lydbrikken (AY) over i ABC stereo-modus. Trailer:

Via Anders T Jensen på Twitter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.