Bygg opp et romersk imperium i Field of Glory: Empires

Dette storstrategispillet kan kombineres med taktikkspillet Field of Glory II slik at du kan detaljstyre slagene.

I går hadde strategispesialisten Slitherine en livestream direkte fra ruinene av Capitolium i Brescia, for å annonsere sitt neste spillprosjekt. Med tanke på valget av lokasjon, er det ikke så overraskende at vi nok en gang skal tilbake til romertiden, i det som blir et storstrategispill ved navn Field of Glory: Empires.

Det blir mye kart i denne sjangeren.
Det blir mye kart i denne sjangeren.

Stort verdenskart

Spillet finner sted fra år 310 før Kristus til år 190 etter Kristus, og kartet består av over 1000 regioner fra Skottland til Indusdalen. Her finner du en rekke nasjoner, imperier og stammer, som vil vokse frem og falle bort igjen gjennom årenes løp.

Underveis må du sikre at ditt rike vokser seg stort og mektig, og samtidig unngå at samfunnseliten blir dekadent og forfaller, slik at riket ditt ikke kan styres effektivt. Krig blir også et sentralt tema, selvsagt, og du kan krige med over 450 forskjellige typer enheter.

Spillet skal skilte med et relativt detaljert kampsystem, men om du virkelig ønsker kontroll, kan det spilles side om side med taktikkspillet Field of Glory II. I så fall eksporteres slagene til Field of Glory II, der du kan styre dem i detalj, og så sende resultatene over til Field of Glory: Empires igjen.

Jepps.
Jepps.

Må konkurrere med Paradox

Lanseringen av Field of Glory: Empires vil finne sted neste år. Dette betyr at Field of Glory: Empires må kjempe mot Paradox’ kommende storstrategispill, Imperator: Rome, som også finner sted under romertiden.

Konkurransen mellom de to spillene blir ekstra interessant med tanke på at Field of Glory: Empires utvikles av Ageod, et studio som har vært en del av Paradox, og ledes av Philippe Thibaut – mannen som skapte det originale brettspillet Europa Universalis i 1993.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.