Tilbake til romertiden i Field of Glory II

Nytt strategispill gir deg rollen som romersk hærfører.

I år 280 før Kristus har Romerriket overvunnet sine rivaler på Italias støvel, men møter motstand av den hellenske Kong Pyrrhos som har invadert i syd. Hans navn ble foreviget i begrepet Pyrrhosseier, etter at han slo Romas styrker i to separate slag, som likevel kostet så mye at han tapte krigen.

Field of Glory II bruker samme motor som Pike & Shot.
Field of Glory II bruker samme motor som Pike & Shot.

Om han gjør det i krigsspillet Field of Glory II også, er opp til deg. Spillet tar for seg 250 år med romersk historie, fra år 280 før Kristus til år 25 før Kristus, og alle de viktige slagene som fant sted i den tiden. Det betyr krigen mot Karthago, kampanjene i Hellas, Makedonia, Egypt og Midtøsten, og selvsagt også erobringen av Gallia i nord. Deretter kastes riket ut i en borgerkrig.

Mange fraksjoner

Men spillet tar ikke bare for seg romernes herjinger. I Hellas fortsatte for eksempel kongene å kjempe mot hverandre helt til romerne sto på dørstokken, og i tillegg til andre slike konflikter vil spillet la deg ta del i «hva om»-scenarier der nasjoner som aldri gikk til kamp mot hverandre i virkeligheten får måle styrke på den virtuelle slagmarken.

Selve spillet er turbasert, med fokus på taktikk, og vi loves varierte kamper og hærstyrker med svært ulike militærdoktriner. Totalt får det 48 nasjoner, som stammer fra et område som strekker seg fra de britiske øyer til India. Spillet har fire historiske kampanjer, og én sandkassekampanje. Flerspiller for to støttes også.

Field of Glory skal etter planen lanseres «snart». Det er Slitherine som står for utgivelsen, og mer informasjon finner du på deres nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.