Flashback-nyversjonen kommer til PC

Husker du dette glimrende actioneventyret fra den franske utgiveren Delphine?

Delphine-klassikeren Flashback er et spill jeg tipper mange av Spillhistories lesere har kost seg med. Dette todimensjonale actioneventyret ble opprinnelig sluppet i 1992, og imponerte oss kanskje først og fremst med sin vakre bakgrunnsgrafikk og glatte animasjoner.

Men det var ikke bare presentasjonen som var solid; spillet leverte et vanskelig, men underholdende og variert eventyr, og hvis du er en av de mange som aldri helt klarte å fullføre det første nivået anbefales det virkelig at du gir spillet et seriøst forsøk igjen.

Nyversjonen av Flashback.
Nyversjonen av Flashback.

Nyversjonen på vei til PC

I fjor lanserte den franske utgiveren Mïcroids en nyversjon av Flashback, i forbindelse med at det da var 25 år gammelt. Uheldigvis kom denne kun til Switch, men nå er den også ute på Xbox One og PS4, og den 4. desember lanseres nemlig spillet på GOG.

Spillmekanismene i nyversjonen er identiske med de i originalen, men utålmodige spillere kan nå bruke en ny «spol tilbake»-funksjon for å omgjøre eventuelle feil. Hvor ofte denne kan brukes avhenger av vanskelighetsgraden. I tillegg får spillet en øvingssekvens, der du lærer deg hvordan du kan spille.

Lyden og musikken skal ha blitt spilt inn på nytt, og grafikken har fått en slags overhaling i form av filtre som jevner det hele ut. Personlig syntes jeg ikke noe om å ødelegge den sirlig detaljerte grafikken på denne måten, men vi er alle forskjellige – og Switch-versjonen tilbyr muligheten til å spille spillet i sin originale form, så jeg forventer at dette også blir mulig på PC.

Her er den obligatoriske traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.