Utforsk en Mars-base i denne NASA-simulatoren

Homeworld-skapernes NASA-prosjekt Project Eagle slippes i dag, og blir helt gratis.

I går landet NASA InSight på Mars, og alt ser ut til å ha gått bra med den vesle oppdageren. Dermed passer det ganske godt at det NASA-backede Mars-spillet Project Eagle slippes på Steam i dag, helt gratis.

Ikke på bildet: Små, grønne menn.
Ikke på bildet: Små, grønne menn.

Et nytt hjem for menneskeheten

Project Eagle skal ikke være et spill, akkurat, men en interaktiv modell av en Mars-koloni i Gale-krateret ved Mount Sharp (for deg som kjenner din areografi). Simulatoren er satt en del år inn i fremtiden, men skal ellers være svært realistisk og basert på ekte vitenskap. Terrenget er skapt ved hjelp av nøyaktig data fra HiRise-kameraet ombord på Mars REconnaissance Orbiter.

Det er Blackbird Interactive som har laget Project Eagle. De har tidligere stått for sanntidsstrategispillet Homeworld: Deserts of Kharak, så det kommer ikke som noen kjempeoverraskelse at simulatoren i alle fall ser veldig flott ut.

Det blir spennende å se hvor interaktiv den faktisk blir. Jeg gledet meg i sin tid til Maxis-spillet Sim Mars, som dessverre ble kansellert i kjølvannet av The Sims-suksessen, og jeg må jo innrømme at jeg hadde håpet at Project Eagle kom til å bli et skikkelig basebyggingsspill. Men uansett blir det spennende å utforske dette prosjektet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.