Skap ditt eget økosystem i nytt gudespill

Equilinox er ute på Steam, og har fått en god mottakelse av spillerne.

Lanseringen av sandkassespillet Equilinox har gått meg hus forbi, men det har ikke blitt like ignorert av spillerne, som ifølge statistikken på Steam har latt seg begeistre av nyutgivelsen. Det ser ikke ut til å være helt uten grunn, for Equilinox virker veldig interessant.

Grafikkstilen er kanskje ikke for alle, men jeg syntes det ser veldig pent ut.
Grafikkstilen er kanskje ikke for alle, men jeg syntes det ser veldig pent ut.

Gudespill

Spillet gir deg i oppgave å skape dine egne økosystemer ved å plassere ulike planter og dyr ut i en dynamisk verden. Disse vil så påvirke omgivelsene sine på ulike måter, og dermed også endre livsvilkårene for resten av økosystemet. Om du klarer å skape miljøer der både dyr og planter trives, tjener du poeng som kan brukes til å modifisere de ulike artene og skape nye.

Men Equilinox er ikke helt spillerstyrt – det har også ulike oppgaver som du kan prøve å oppnå, for å få flere poeng og låse opp nytt innhold.

Jeg tipper forøvrig at en av grunnene til at spillet har fått så mye oppmerksomhet, er at skaperen, ThinMatrix, har vært veldig flink til å dokumentere utviklingen underveis. YouTube-kanalen hans har fått regelmessige videoer fra utviklingen i tre år nå. Der finner du også lanseringstraileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.