Krise for Psychonauts 2-utgiveren

Svenske Starbreeze sliter med økonomien, noe som kan ramme flere etterlengtede spillutgivelser.

Det er krisetider hos svenske Starbreeze, etter at storsatsingen Overkill’s The Walking Dead ser ut til å ha floppet fullstendig. Selskapet anslår at de vil gå tom for penger i januar, og de har derfor søkt om «företagsrekonstruktion» ved tingretten i Stockholm. Det vil si at de har rettens beskyttelse mens de i en periode forsøker å sikre seg de nødvendige midlene for videre drift.

Konseptbilde.
Konseptbilde fra strategispillet 10 Crowns, fra Mohawk Games.

Alle ansatte vil få lønningene sine som normalt, men de vil ikke betale leverandører for arbeid og tjenester utført før beskyttelsesperioden.

Spennende spill på vei

Dette er potensielt dårlige nyheter for flere uavhengige utviklerstudioer, ettersom Starbreeze også opererer som utgiver for en rekke spennende spill. Blant annet er de ansvarlige for Psychonauts 2 fra Double Fine Productions, System Shock 3 (som de skulle investere 12 millioner dollar i) og 10 Crowns, det nye strategispillet fra designeren av Sid Meier’s Civilization IV.

Om problemene blir langvarige, eller ender med full nedleggelse, kan det få store konsekvenser for utviklingspartnerne deres. Så langt ser det ikke ut som noen av de eksterne studioene har kommentert saken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.