Frister det med ei rollespillbok på over 500 sider?

Nå kan papirutgaven av The CRPG Book forhåndsbestilles. Den tar for seg datarollespillenes utvikling.

I fjor ble The CRPG Book lansert som en gratis PDF på nettet. Denne boka er et stort samarbeidsprosjekt der vi finner tekster om over 400 rollespill fra 1975 til 2015, fordelt på 528 sider. Over hundre bidragsytere har vært med å lage boka, inkludert kjente navn som Chris Avellone, Scorpia, Richard Cobbett og Tim Cain.

Murstein for bokhylla

Et lite utdrag.
Et lite utdrag.

Nå blir boka tilgjengelig i papirform også, for de som ønsker seg noe litt mer håndfast. Det er britiske Bitmap Books som står for denne utgivelsen, og de har allerede lansert noen temmelig gode spillbøker (slik som The Art of Point & Click Adventures), så kvaliteten bør holde et høyt nivå. Lanseringen vil finne sted i mars, og du kan forhåndsbestille boka nå.

I og med at boka i utgangspunktet er gratis og basert på frivillig arbeid, vil inntektene gå til en frivillig, brasiliansk organisasjon ved navn Vocação. Ifølge Bitmap Books støtter Vocação vanskeligstilte barn i landet, ved å hjelpe dem å få utdannelse og jobb. Primus motor bak rollespillboka er brasilianske Felipe Pepe, og det er nok han som har valgt denne organisasjonen.

PDF-versjonen av boka er «midlertidig utilgjengelig» mens papirutgaven forberedes. Pepe og gjengen har imidlertid gjort over 12 GB med skjermbilder fra rollespillene i boka tilgjengelige på nettet.

Om du velger å kjøpe boka, må du huske på at den skal stå med ryggen ut i bokhylla. Vi ser nemlig at enkelte sliter med dette.

En kommentar om “Frister det med ei rollespillbok på over 500 sider?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.