Nå kan du laste ned ei gigantisk rollespillbok

I The CRPG Book finner du anmeldelser av over 400 rollespill fra syttitallet og til i dag. Boka er gratis!

Er du interessert i spillhistorie? Liker du å lese? Jeg tror svaret sier seg selv, siden du leser dette på Spillhistorie.no. Derfor føler jeg meg nokså sikker på at du vil være interessert i den nye boka The CRPG Book, som med sine 528 sider går gjennom sjangerens historie, og har tekster om over 400 små og store rollespill.

Boka er nå ferdig, og klar for nedlasting. Du trenger ikke å betale et rødt øre for å laste den ned (lenke direkte til pdf-versjonen).

Et lite utdrag.
Et lite utdrag.

Både kjente og ukjente skribenter

Totalt har 112 entusiaster fra hele verden bidratt på prosjektet. Mange er helt vanlige spillere, men boka har også fått bidrag fra kjente folk som Chris Avellone, Scorpia, Richard Cobbett og Tim Cain.

Hovedmannen bak boka, Felipe Pepe, forteller at det fortsatt er noen saker som gjenstår før han er hundre prosent fornøyd, så vi kan se frem til en revidert utgave i fremtiden. Blant annet ønsker han å inkludere cirka ti rollespill til – dette er spill det av ulike grunner var umulig å få med i førsteutgaven.

Forresten – vi har noen relaterte artikler her på Spillhistorie.no. Ta for eksempel en titt på vårt tilbakeblikk på det eldste datarollespillet som fortsatt eksisterer, nemlig Pedit5 på PLATO-systemet. Vi har også tilbakeblikk på PLATO-rollespillene dnd (det første spillet som hadde «bosser») og Moria, og Avatar ligger fortsatt i den alt for lange «to do»-listen.

Jeg intervjuet også skaperen av det første kommersielle rollespillet, Beneath Apple Manor, da jeg jobbet hos Gamer.no. Den saken ble opprinnelig publisert bak en betalingsmur, men er nå tilgjengelig for alle.

3 kommentarer om “Nå kan du laste ned ei gigantisk rollespillbok”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.