Årets mest spennende eventyrspill slippes til våren

Her er en ny trailer fra Heaven’s Vault.

Et av årets mest spennende eventyrspill heter Heaven’s Vault, og kommer fra skaperne av det kritikerroste 80 Days. Nå har de annonsert at det skal slippes i løpet av våren, for PlayStation 4, PC og Mac, og de har samtidig lagt ut en ny trailer.

Arkeologi og detektivarbeid

Jeg lukter et mysterium!
Jeg lukter et mysterium!

Heaven’s Vault følger arkeologen Aliya Elasra, som utforsker en mystisk del av verdensrommet som rett og slett bare kalles Nebula. Hun og roboten hennes, Six, jakter på eldgamle ruiner fra en svunnen tid, men ting endrer seg når en robot-ekspert blir meldt savnet i området.

I motsetning til eventyrspill flest, er Heaven’s Vault fullstendig ikke-lineært. Du kan gjøre hva du vil i hvilken rekkefølge du vil, og handlingen finner sted i en verden befolket av personer som husker hva du har gjort og sagt. Noen av dem kan du stole mer på enn andre, men alle vil gjøre sine vurderinger basert på dine handlinger.

Men mysteriet handler ikke kun om nåtiden. Underveis må du utforske ruiner, finne eldgamle gjenstander og forsøke å tyde et mystisk språk.

Presentasjonen er også spennende – spillet finner sted i tredimensjonale miljøer, men figurene presenteres i 2D, som figurer i en tegneserie. Her kan du se en trailer som viser både grafikkstilen og litt av hva vi kan forvente fra selve spillingen:

Selv om det på mange måter ser ut til å være totalt annerledes, får traileren meg til å tenke litt på et av fjorårets aller beste spill, The Return of the Obra Dinn. Begge spillene ser ut til å fokusere på skikkelig detektivarbeid, og begge spillene ser ut til å ha funnet egne måter å gjøre spilleren til detektiv på.

Da utviklerne først annonserte Heaven’s Vault, sa de at inspirasjonskildene inkluderte alt fra TV-serien Stargate til islamsk kunst og arkitektur, og trakk også frem klassiske spill som The Last Express, Shadow of the Colossus, The Witcher 3 og Infocom-klassikeren Infidel.

De beskrev spillet som sitt mest ambisiøse til nå, og med tanke på at så godt som alt de har lansert tidligere har fått store mengder med ros, er det gode grunner til å glede seg til dette spillet.

En kommentar om “Årets mest spennende eventyrspill slippes til våren”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.