Retrotimen: Battletoads/Double Dragon

Dette spillet slo sammen to populære slåssespillserier – var det en god idé?

Denne ukens episode av Retrotimen er smekkfull av innhold. Ukens film er Tombstone, en westernklassiker fra 1993 som ifølge gjengen (Lars, Otto og Rasmus) har holdt seg veldig godt. Dette er nok en film de fleste har sett en eller annen gang (eller flere), men den tåler altså definitivt et nytt gjensyn.

Padder og punkere

Ukens spill er en konsollklassiker som kombinerer to egentlig veldig ulike slåssespillfranchiser: Battletoads/Double Dragon. Måten tittelen er skrevet på får det til å virke som dette er en dobbeltpakke, men i virkeligheten er det ett spill der Billy og Jimmy fra Double Dragon slår seg sammen med de muterte kamp-paddene for å banke fiender i sideskrollende miljøer.

I utgangspunktet høres det kanskje ut som en teit cash-in, men utvikleren bak spillet var ingen ringere enn Rare, og det regnes faktisk som et av de bedre spillene for flere av plattformene det kom til – altså NES, SNES, Mega Drive og Game Boy. Er det fortsatt moro? Det kan du finne ut her:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Bildet i toppen er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.