Chernobylite er et S.T.A.L.K.E.R-aktig grøsserspill

Her er den første traileren fra åpen verden-spillet satt til Tsjernobyl-sonen.

Den polske utvikleren The Farm 51 har sluppet en trailer fra Chernobylite, en åpen verden-grøsser med overlevelseselementer satt til Tsjernobyl-sonen. Spillet skal lanseres for både PC og konsoll, men noen slippdao er ikke kjent.

Utforsk 3D-scannede miljøer

Dette beskrives som et skjermbilde.
Dette beskrives som et skjermbilde, og det ser ut som spillet benytter seg av ekte bilder og video integrert i 3D-miljøene.

Det er ikke direkte vanskelig å se hva som er inspirasjonskilden for dette spillet. I tillegg til at det foregår i den radioaktive Tsjernobyl-sonen snakkes det om «stalkere», og spillområdet refereres til som «the zone». Men spillet virker litt mer grøsseraktig enn S.T.A.L.K.E.R-spillene (selv om de også kunne være skikkelig skumle), med flere elementer som er direkte spøkelsesaktige.

Spillet finner sted 30 år etter Tsjernobyl-katastrofen, som var litt mer voldsom her enn i virkeligheten, og tydeligvis har skapt en rift mellom vår verden og et alternativt og litt mindre trivelig univers. Du spiller en stalker som vender tilbake til Tsjernobyl-området på jakt etter den forsvunne kjæresten din.

Her kan du alliere deg med andre stalkere for å overleve i de farlige miljøene, og utviklerne forteller at alle har sine egne agendaer så det er slett ikke sikkert du kan stole på dem. Til gjengjeld kan dine valg påvirke om kompanjongene dine lever eller dør. Handlingen skal være ikke-lineær, og tilby stor frihet.

Ellers fortelles vi blant annet at vi må benytte oss av «fysikk og kjemi» for å skape våre egne hjelpemidler, og bruke sofistikerte verktøy for å undersøke omgivelsene våre. Dette i tillegg til massevis av skyting, selvsagt. For å sikre autentiske miljøer har utviklerne blant annet brukt 3D-scanningsteknologi (de står også bak VR-spillet Chernobyl VR). Her er traileren:

Det ser jo spennende ut, selv om utviklerne kanskje kunne ha gjort litt mer for å skille spillet sitt fra S.T.A.L.K.E.R-serien. Men om vi klarer hundre «battle royale»-spill uten å klage (så veldig mye), skal vi nok klare et ekstra spill i denne undersjangeren også. Interessant nok har S.T.A.L.K.E.R- utviklerne selv begynt å hinte om en mulig 2021-lansering for seriens neste spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.