Et Commander Keen-spill kom plutselig ut på Switch

Samtidig vil Tom Hall lage flere Commander Keen-spill, men Bethesda ignorerer ham.

Den gamle PC-helten Commander Keen har plutselig tatt steget til Nintendos konsollverden, i form av en Switch-versjon av plattformklassikeren Commander Keen in Keen Dreams. Dette spillet ble opprinnelig utviklet av id Software og lansert i 1991, og Commander Keen-serien startet artig nok som et forsøk på å bringe Super Mario-aktig plattformhopping til PC.

Hopp og sprett med klassisk EGA-grafikk.
Hopp og sprett med klassisk EGA-grafikk.

Basert på skjermbildene ser det ut som dette enten er en veldig trofast overføring av originalen. Spillet skal også ha ny lyd og musikk, som du riktignok kan skru av hvis du heller vil at spillet skal høres ut som det gjorde i gamle dager.

Originalskaperen vil lage nye spill

Tom Hall, som designet de originale Commander Keen-spillene (og beskriver seg selv som «Commander Keens pappa») ble like overrasket som resten av verden da spillet dukket opp på Switch. Han forteller på Reddit at han lenge har prøvd å få tak i rettighetene slik at han kan lage flere spill i serien, men at Bethesda (som eier rettighetene) aldri har svart på henvendelsene hans.

Originale Commander Keen er forøvrig ute på Steam, der det i skrivende stund koster like under tolv kroner (på grunn av nyttårssalget). Keen Dreams har tidligere vært på Steam, men er ikke der nå lenger (se oppdatering).

Det som er litt interessant er at selv om Bethesda eier serien, var det utgiver Softdisk som eide rettighetene til akkurat Keen Dreams. Så selv om Keen Dreams nå er ute på Switch, betyr ikke det nødvendigvis at flere spill i serien vil følge etter.

Oppdatering 1. mars 2019: Det jeg ikke fikk med meg var at grunnen til at Keen Dreams ikke er på Steam er at lisenseieren – som går under navnet HardDisk Productions – har blitt sperret ute fra plattformen, etter å ha fornærmet kunder, postet hatefulle ytringer og, ahem, forandret navnet sitt til «Gayben’s flatulent asshole».

Så dette er kanskje ikke en utvikler som fortjener pengene våre, når alt kommer til alt. Litt mer info her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.