Frister det med en håndlaget retrojoystick?

BX Foundry lager joysticker for alt fra Commodore 64 til Super Nintendo.

Da spillhistorikeren Benj Edwards bestemte seg for å prøve å lage sin egen Atari-joystick i fjor høst, hadde han neppe noen idé om hvor det skulle lede ham. Det ene ledet nemlig til det andre, og nå har det å lage joysticker for klassiske spillsystemer blitt en fulltidsjobb.

Det er altså neppe meningen denne skal holdes som en klassisk Competition Pro.
Det er altså neppe meningen denne skal holdes som en klassisk Competition Pro.

Joysticker for mange plattformer

Hos BX Foundry, som nettstedet hans heter, kan du bestille en rekke forskjellige joysticker for en rekke forskjellige retrosystemer. De klassiske Atari/C64/Amiga-kontrollerne kommer for eksempel i flere variasjoner, og han har joysticker for Sega-systemer og Super Nintendo. Til og med Virtual Boy har han laget en (overraskende populær) stikke for.

Flere av stikkene selges i ulike varianter, og for noen kan man velge USB-kontakt slik at de fungerer på moderne PC-er i stedet for de klassiske systemene de er designet for.

Alle joystickene er håndlagde, og består ifølge Edwards av deler i svært høy kvalitet. Med tanke på hvor populær gesjeften hans har blitt, virker det som produktene holder den lovede kvaliteten, selv om de kanskje ikke ser så voldsomt ergonomiske ut (dette er tydeligvis ikke stikker du holder i hendene, slik som klassiske Competition Pro).

Prisene er som forventet med tanke på at dette er håndlagde nisjeprodukter, og du må typisk forvente at det tar alt fra to uker til én måned for Edwards’ å lage og sende stikken til deg. Så dette er neppe noe for alle, men det er jo alltid kult med slike initiativer (og ekstra kult når de tar av slik dette har gjort).

3 kommentarer om “Frister det med en håndlaget retrojoystick?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.