Peter Molyneux jobber med et nytt spill

Legacy lar deg skape ditt eget selskap helt fra bunnen av, og skal være inspirert av den eksentriske britens første spill.

Peter Molyneux har mange klassikere på rullebladet. På åtti- og nittitallet var han sentral i utviklingen av Populous-spillene, Dungeon Keeper og Theme Park, for å nevne noen, og i tillegg kan vi nevne nyere spill som Black & White-serien og Fable.

Offisielt skjermbilde fra Godus.
Offisielt skjermbilde fra Godus.

Men samtidig har vi Godus-skandalen, som faktisk bare blir verre og verre for hver dag som går ettersom spillet fortsatt selges i «early access» selv om det virker helt åpenbart at videre utvikling er kansellert. Molyneux og 22cans har verken oppdatert eller sagt et eneste ord til kjøperne på nesten tre år – en oppførsel som egentlig er helt utilgivelig.

Samtidig ser det i rettferdighetens navn ut som selskapets siste spill, The Trail, har fått en relativt god mottakelse.

Lek oppfinner og entrepenør

Så med alt dette i mente: Peter Molyneux har annonsert et nytt spill, og som vanlig ser det ganske spennende ut. Spillet heter Legacy, og skal være inspirert av hans første egenutviklede tittel – en tilsynelatende tapt forretningssimulator ved navn The Entrepeneur, som kun solgte to kopier om vi skal tro Molyneux (som jo liker å overdrive nå og da).

I Legacy starter du som en oppfinner, som sitter i verkstedet ditt og … lager ting. Du kan visst lage omtrent hva du vil, ved å kombinere ulike forhåndslagde gjenstander til nye produkter, og så prøve å selge resultatet. Om det så viser seg å bli en suksess, ser spillet ut til å vri seg mer over i retning av en forretningssimulator der du skal prøve å markedsføre produktet og, selvsagt, bli rik.

Så voldsomt mye mer vet vi egentlig ikke om Legacy, og det er heller ikke klart hvilke plattformer det kommer til. Eurogamer har visstnok hørt at fokus blir på PC og mobile plattformer først, men samtidig har Peter Molyneux sagt han ønsker å få det ut på Switch. Men du kan se spillet i aksjon i en dokumentar-/promofilm fra Red Bull:

Som nevnt, det ser jo litt spennende ut, og er jo akkurat den typen spill jeg gjerne vil se fra Molyneux og studioet hans. Men etter Godus har jeg ekstremt lite tillit til denne gjengen, så her skal anmeldelsene være temmelig gode før jeg tør å åpne lommeboka.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.