THQ Nordic kjøper Kingdom Come-skaperen

Det realistiske middelalderrollespillet har solgt over to millioner kopier, og nå har utvikleren blitt kjøpt.

Vi kunne like godt lagt «THQ Nordic kjøper ting» som en egen artikkelserie, siden de omtrent åpner lommeboka for nye innkjøp oftere enn de faktisk lanserer spill. Nå har turen kommet til den tsjekkiske spillutvikleren Warhorse Studios, som har stått bak middelalderrollespillet Kingdom Come: Deliverance.

Kingdom Come: Deliverance.
Kingdom Come: Deliverance.

Nytt Deep Silver-studio

Her må vi imidlertid holde tunga rett i munnen. Svenske THQ Nordic eier to spillutgivere; den som bare heter THQ Nordic og har hovedkvarter i Østerrike, og den tyske utgiveren som heter Koch Media og driver spilldivisjonene Ravenscourt og Deep Silver. Det er sistnevnte som har kjøpt Warhorse, kanskje med noen av pengene de fikk for å gjøre Metro: Exodus eksklusivt for Epic Store på PC.

Fra før av eier Deep Silver-delen av selskapet utviklerstudioene Volition (Saint’s Row, Freespace), Dambusters Studios (restene av Free Radical Design) og Fishlabs. Kjøpsprisen skal være 33,2 millioner euro. Det forrige studioet som ble kjøpt av THQ Nordic-nettverket var finske Bugbear (Wreckfest, FlatOut), som gikk den andre siden av selskapet.

Warhorse Studios mener at THQ Nordic og Koch Media vil gi dem et ekstra «push» slik at de kan bringe nye, spennende spill til kundene, og beskriver oppkjøpet som en viktig milepæl i studioets historie. Koch Media sier på sin side at oppkjøpet vil åpne opp nye muligheter. Men generelt sier partene veldig lite matnyttig i pressemeldingen – kun det forventede pjattet om at alle er glade.

En melding til investorene gir litt mer informasjon, blant annet at Warhorse-grunnleggerne Daniel Vavra (hoveddesigneren bak Kingdom Come: Deliverance) og Martin Klima vil fortsette i jobbene sine. Kingdom Come: Deliverance skal ha solgt over to millioner kopier til nå. Med tanke på spillets avslutning ville det vært rart om ikke en oppfølger blir annonsert relativt snart.

77 spill under utvikling

Forresten, moderselskapet (altså THQ Nordic i Sverige, ikke THQ Nordic i Østerrike) har gitt ut en liten finansrapport i dag, der alt ser ut til å være gull og grønne skoger. Blant annet røper de at hele gruppen har totalt 77 spill (inkludert 48 som ikke har blitt annonsert enda) under utvikling. I skarp kontrast til spillindustriens største selskaper, som bare lager færre og færre spill, altså.

De skrev også at Darksiders 3, fra THQ Nordic i Østerrike, har solgt innenfor forventningene og tjent tilbake utviklingskostnadene. Ah, og artig nok med tanke på det jeg skrev i første avsnitt, har de også annonsert et oppkjøp av den australske spilldistributøren 18Point.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.