Bransjeveteraner med brettspillinspirert eventyr

Utviklerne av nylanserte Heretic Operative har spill som System Shock og Age of Empires II på rullebladet.

Gammelt jungelord: Når Civilization IV-designeren Soren Johnson twitrer om et nytt spill, så tar du en titt. Det var slik jeg oppdaget nylanserte Heretic Operative, fra et utviklerstudio som kaller seg C Prompt Games.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Mektig og korrumperende magi

Heretic Operative kombinerer brettspillinspirerte mekanismer med strategi- og rollespill, og er satt til en fantasiverden preget av magi. Problemet er bare at magien, i dette universet, er en potensielt sterkt korrumperende kraft, og dermed strengt forbudt og kilden til en stor konflikt mellom kirken på den ene siden og en dommedagskult på den andre.

Du tilhører et hemmelig fellesskap som mener magi kan brukes for å fremme menneskehetens beste, og havner dermed på kanten med både kirken og kulten. Nå må du prøve å bekjempe dem begge, blant annet ved hjelp av over 50 forskjellige magiske formulater og et terningbasert kampsystem. Underveis må du forholde deg til mer enn 270 hendelser, med valg og utfordringer.

Brukeranmeldelsene er stort sett positive så langt, skjønt det virker som folk gjerne skulle ha sett flere av spillmekanismene litt bedre forklart. Heldigvis ser det ut som utviklerne er på ballen.

Utviklerstudioet C Prompt Games består forresten av Ian M. Fischer og Robert Fermier, to veteraner fra spillbransjen. Fischer var designer på klassiske strategispill som Age of Empires II og Age of Mythology, mens Fermier var programmerer på titler som begge System Shock-spillene, Age of Mythology og Halo Wars. Et ganske imponerende rulleblad, altså.

Her er nettstedet deres, og her er en trailer for Heretic Operative:

En kommentar om “Bransjeveteraner med brettspillinspirert eventyr”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.