Funcom skal lage Dune-spill

Den norske utgiveren skal spillmatisere Frank Herberts klassiske science-fiction-univers.

Funcom har hatt et skikkelig godt år, med en omsetning på 289 millioner kroner ifølge en fersk presentasjon for investorene, og de liker tydeligvis ikke å ha penger på bok. Nå har de nemlig sikret seg de eksklusive rettighetene til å lage spill basert på Dune-universet i seks år fremover, og avtalen skal innebære produksjon av minst tre spill.

Cryo-spillet Dune. Bilde: Mobygames.
Cryo-spillet Dune. Bilde: Mobygames.

Dette skjer samtidig som at Legendary Entertainment arbeider med en Dune-film, som forhåpentligvis blir litt mindre forvirrende enn den David Lynch lagde på åttitallet. Filmen skal slippes i løpet av neste år.

Utviklingen har ikke startet

Ifølge en pressemelding skal utviklingen starte i Funcoms Oslo-studio senere i år. Det første spillet skal være et flerspillerbasert åpen verden-spill – muligens noe i samme gate som Conan Exiles? Det er i alle fall en modell selskapet har hatt stor suksess med.

– Mange av oss her hos Funcom er store tilhengere av Frank Herberts arbeid, og vi syntes det er svært spennende å ha muligheten til å samarbeide med Legendary for å bringe Dune-universet til live for spillere over hele verden, sier Funcom-sjef Rui Casais.

Dune II. Bilde: Mobygames.
Dune II. Bilde: Mobygames.

Dette er selvsagt ikke første gangen vi får Dune-baserte spill. Franske Cryo skapte en fascinerende og innovativ kombinasjon av eventyrspill og strategispill tidlig på nittitallet, som raskt ble fulgt opp av Westwood Studios ikoniske sanntidsstrategispill, Dune II.

Artig nok har Funcom allerede et samarbeid med Petroglyph, et spillselskap dannet av veteraner fra nettopp Westwood Studios. De arbeider med et Conan-basert strategispill for Funcom, men de hadde neppe takket nei til å få leke seg med Dune-universet igjen.

Dune følger kampen om planeten Arrakis, en gold ørkenklode som er det eneste stedet i universet der det kan produseres et ekstremt verdifullt stoff som kalles «krydder». Ulike fraksjoner kjemper om makten på planeten, samtidig som lokalbefolkningen gjerne vil ha et ord med i laget, de også.

Bildene i artikkelen, inkludert toppbildet, er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.