– Ingen fare for Psychonauts 2

Selv om utgiveren er i trøbbel.

De mye omtalte problemene hos den svenske spillutgiveren Starbreeze fortsetter, og nå har eieren av The Walking Dead-universet trukket tilbake lisensen slik at selskapets storsatsning (og megaflopp) Overkill’s The Walking Dead snart må trekkes fra markedet.

Dette har naturlig nok fått mange til å stille spørsmål ved hva som skjer med Psychonauts 2, som Starbreeze er utgiver for og også har investert tungt i. Tim Schafer fra utviklerstudioet Double Fine har nå kommentert saken, og selv om han (offentlig, i alle fall) sier at det ikke er noen indikasjoner på at Starbreeze ikke kommer til å gi spillet ut som planlagt, røper han at de har alternativer.

Kontaktet av utgivere

Han sier nemlig at selskapet har blitt kontaktet av flere utgivere som lurer på hva som skjer med spillet, og har bedt dem om å «ringe dem» hvis Starbreeze-avtalen kollapser. Han påpeker også at utviklingsbudsjettet kommer fra flere ulike kilder, og at Starbreeze-pengene per nå ikke er avgjørende for spillets skjebne.

Men han understreker at Starbreeze selv har sagt at de fortsatt kan og vil gi spillet ut, og at han ikke har noen grunn til å tvile på dem.

Schafer og Double Fine Productions har hatt utgiverproblemer før. Det originale Psychonauts ble i sin tid kansellert av Microsoft, men heldigvis klarte utvikleren å få inn den da mellomstore utgiveren Majesco som erstatter.

Senere ble Brütal Legend kansellert da Vivendi og Activision ble slått sammen til Activision Blizzard – Activision hadde ikke like stor tro på spillet som Vivendi hadde hatt. Også her ble spillet reddet, da av Electronic Arts, men kjipe som de var gikk Activision Blizzard til retten for å forsøke å drepe prosjektet.

Starbreeze har forøvrig solgt tilbake utgivelsesrettighetene til System Shock 3 til utvikler Otherside Entertainment. Hva som skjer med spill som Civilization IV-designerens Two Crowns vet vi fortsatt ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.