Bygg opp et steinaldersamfunn

Og led det gjennom ti tusen år med menneskelig utvikling, i nylanserte Dawn of Man.

Folkene bak det godt mottatte romkolonispillet Planetbase har nå lansert sitt nyeste spill, og selv om de holder seg i byggesjangeren har de gjort et ganske kraftig temabyks. Dawn of Man starter nemlig i steinalderen, og lar deg lede en stamme med mennesker i ti tusen år til jernalderen.

Det ser jo riktig så koselig ut her.
Det ser jo riktig så koselig ut her.

Overlev i en farlig verden

Spillet beskrives som en kombinasjon av overlevelsesspill og bybyggerspill. Verden rundt deg er ikke spesielt gjestmild, men den har alle ressursene du trenger for å overleve. Så du må sende folk ut for å jakte og samle, og prøve å bygge opp forrådet foran vinteren. Samtidig må du forsvare innbyggerne dine mot andre stammer, som vil ha det du har klart å skrape sammen.

Underveis får du også forske på teknologier som gjør det lettere å opprettholde høyere befolkninger (med de fordelene og ulempene dette har), og som lar deg temme naturen rundt deg for å gjøre verden litt mer forutsigbar.

Det virker som Dawn of Man har fått en god mottakelse av kjøperne, og konseptet er jo unektelig spennende (spesielt for de av oss som hadde sansen for Banished fra noen år tilbake). Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.