LucasFilm Games er tilbake

Oppdatering: Disney har nå avkreftet nyheten. Her er den originale saken.

Da Disney kjøpte LucasFilm-imperiet i 2012 tok det ikke veldig lang tid før de stengte den tradisjonsrike spillutgiveren LucasArts (som tidligere var kjent som LucasFilm Games). På dette tidspunktet var spillutgiveren en skygge av sitt tidligere selv, men nedleggelsen var likevel vemodig.

Vi satser på at de bruker denne logoen.
Vi satser på at de bruker denne logoen.

Star Wars-fokus?

Nå ser LucasFilm Games ut til å være på vei tilbake. Nettstedet The International House of Mojo har oppdaget at Disney søker etter en rekke nye ansatte, som alle skal jobbe i en divisjon ved navn LucasFilm Games. De søker blant annet etter flere produsenter, men enn så lenge ser det ikke ut til å være lagt ut noen utviklerstillinger.

Det er vel heller tvilsomt at dette betyr en snarlig annonsering av noe nytt Monkey Island-spill, og sjansene er nok større for at Disney planlegger å ta mer ansvar for Star Wars-relaterte spill. Det ville i så fall ikke vært så overraskende, all den tid Electronic Arts’ håndtering av lisensen har vært utsatt for litt kritikk i det siste.

Men dette er likevel potensielt godt nytt for oss som ønsker oss nye spill i de klassiske LucasArts-seriene. Da LucasArts fortsatt eksisterte lisensierte de ut Monkey Island-universet til Telltale, for Tales of Monkey Island-serien, og nå som LucasFilm Games blir en egen divisjon igjen, er det ikke utenkelig at slike samarbeid kan bli mer aktuelle.

Vi får bare vente å se.

Via Erik-André Vik Mamen i Klassiske PC-spill-gruppa på Facebook.

2 kommentarer om “LucasFilm Games er tilbake”

  1. Kjekt å høyre. Gode minner frå dei klassiske eventyrspela til Lucas Arts. Og det var jo eindel andre spennande titlar i portfolioen også;) Håper det vert remaster av Indiana Jones and the Last Crusade, samt Fate of Atlantis!!!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.