Det 35 år gamle MSX-spillet The Demon Crystal er ute på Steam

Det blir ikke så mye mer obskurt enn dette.

The Demon Crystal er nok et spill de færreste i vår del av verden har hørt om. Dette japanske plattformspillet dukket opprinnelig opp i 1984 på MSX, og ble også sluppet på flere andre plattformer. Problemet er at ingen av disse var særlig kjent her til lands – PC-8000, PC-88, Sharp MZ og Sharp X1 var med få unntak eksklusive for det japanske markedet.

Kjekt å ha!
Kjekt å ha!

Ny versjon

Nå har imidlertid spillet blitt relansert i en nyutgave på Steam, så dermed kan også vi få stifte bekjentskap med tittelen. Jeg skal ærlig talt innrømme at jeg ikke vet særlig mye om den selv, annet enn at det er snakk om et action-/hjernetrimspill der du må navigere deg rundt i todimensjonale bygninger på jakt etter nøkler for å åpne dørene og etter hvert komme deg ut.

Underveis må du bekjempe fiender, ved hjelp av bomber (som du kun har et begrenset antall av). Steam-versjonen har oppgradert grafikk, og det ser ikke ut som originalgrafikken er tilgjengelig. Hvilke andre endringer som har blitt gjort vet jeg heller ikke. Merk at spillet også har blitt lansert på Switch, noe som også gjelder oppfølgeren (så den kommer sikkert også til Steam).

Trailer:

(og ja, det virker som den musikken går på repeat gjennom hele spillet)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.