Donkey Kong 3 er ute på Switch

Det originale arkadespillet har blitt relansert i Arcade Archives-serien.

Nå kan du laste ned Nintendos klassiske arkadesipll Donkey Kong 3 på Switch, men merkelig nok er det ikke Nintendo selv som har lansert det. I stedet kommer utgivelsen via den japanske spillutgiveren Hamster, som har en egen serie med relanseringer av arkadespill fra ulike utgivere (og har også tidligere gitt ut Nintendo-spill).

Den apen må ned!
Den apen må ned!

Ingen Mario her i gården

Donkey Kong 3 kom opprinnelig i 1983, og er egentlig ikke så veldig likt det originale Donkey Kong-spillet. I stedet er det en smårar kombinasjon av skytespill og plattformspill, der du styrer en kar ved navn Stanley som løper og hopper rundt i bunnen av skjermen, mens Donkey Kong henger i lianer i toppen av skjermen.

Mellom dem er det masse insekter som beveger seg frem og tilbake. Stanley kan skyte insektsspray for å ta knekken på dem, og han kan også kvitte seg med Donkey Kong på samme måten (han trenger imidlertid flere treff). Rare saker, men som de fleste Nintendo-spill fra denne tiden fungerer det ganske godt.

Hamster har forøvrig sluppet flere retrospill på Nintendo-konsollen i løpet av den siste tiden – arkadespillene Elevator Action, Ikari Warriors og Armed F og NeoGeo-spillene King of Fighters 2003, The Ultimate 11: SNK Football Championship og Baseball Stars 2 er alle rimelig ferske lanseringer. Den NeoGeo-trioen er også ute på Xbox One.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.