Nå er Konami-spillet Time Pilot ute på Switch

Arkadespillet kom opprinnelig i 1982.

Hamster har sluppet nok en arkadeklassiker på Switch. Denne gangen er det Konamis Time Pilot som har dukket opp på plattformen. Dette spillet ble opprinnelig sluppet i 1982. Det er et skrollende skytespill der du får kontroll over et slags romskip, og må kjempe deg gjennom ulike tidssoner.

Fly i alle retninger

Dette var ganske god grafikk i 1982 – spesielt siden flyene kan fly i alle retninger.
Dette var ganske god grafikk i 1982 – spesielt siden flyene kan fly i alle retninger.

Det som gjør spillet ekstra interessant er at du kan fly i «alle» retninger, litt som i den moderne indie-klassikeren Luftrausers (men uten det spillets fysikksimulering). Verden skroller uendelig i alle retninger, så målet er bare å ta knekken på nok fiender til at du kan nå neste brett.

Spillet ble designet av en kar ved navn Yoshiki Okamoto, som måtte gjøre det i all hemmelighet ettersom sjefen hans ikke hadde tro på ideen og ba ham jobbe med et bilspill i stedet. Så Okamoto ga programmereren sin ordre om å jobbe med spillet, mens han selv latet som han jobbet med bilspillet sjefen ønsket.

Da spillet kom på markedet ble det en suksess, og sjefen tok æren for ideen. For en slamp!

Toppbildet er lånt fra Mobygames, og er basert på boksen til MSX-versjonen av spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.