Retrotimen: The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Visste du at det første håndholdte Zelda-spillet startet utviklingen som et uoffisielt sideprosjekt?

I dag er det fullt hus hos Retrotimen, med Rasmus, Otto, Remi og Lars bak mikrofonene. Temaet er det første håndholdte Zelda-spillet, Link’s Awakening, som debuterte på den klassiske Game Boy-konsollen i 1993, men som senere har blitt sluppet til flere andre håndholdte plattformer (som Game Boy Color, der toppbildet er hentet fra).

Nå jobbes det, som du sikkert har fått med deg, med en temmelig lekker Switch-versjon.

Startet som et hobbyprosjekt

Link’s Awakening har en interessant bakgrunnshistorie, ettersom det begynte som et hobbyprosjekt for en av Nintendos programmerere, Kazuaki Morita. Han hadde tilgang på Game Boy-konsollens utviklerverktøy, og brukte det til å lage et Zelda-aktig spill samtidig som han prøvde å presse grensene for hva som var mulig på den vesle konsollen.

Gradvis ble flere og flere utviklere involvert, og spillutviklingen ble til en slags sosial kveldsaktivitet for gjengen. Da Nintendo i 1991 fant ut at de ville satse på et håndholdt Zelda-spill, tok de derfor utgangspunkt i dette prosjektet og teamet bak, riktignok under ny ledelse. Spillet endte opp som en av de virkelig store Game Boy-klassikerne, som du kan høre mer om her:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.