Capcom har annonsert et arkadesystem for TV-en

Capcom Home Arcade kommer med skikkelige arkadekontrollere, 16 innebygde spill og nettverksstøtte.

Glem de første detaljene om Xbox One uten diskdrev og PlayStation 5, her er gårsdagens største maskinvarenyhet: Capcom har annonsert Capcom Home Arcade. Dette er rett og slett en stor, flat «dings» med to arkadejoysticker, hver med åtte(!) knapper, som plugges rett opp til TV-en din og inkluderer 16 innebygde arkadespill fra selskapets glansdager.

Kvalitetsdeler

Stikkene er av typen Sanwa JLF-TP-8YT, og er klassiske, digitale arkadestikker som kan dyttes i åtte retninger, mens knappene er Sanwas OBSF-knapper. Det er altså snakk om skikkelig arkadekvalitet her. Selve systemet er 74 centimeter bredt, så du bør ha et egnet bord å sette den på.

I tillegg kommer systemet med trådløst nett, slik at du kan konkurrere mot andre spillere via nettbaserte poengtavler om det ikke holder å banke kameraten din i lokal flerspiller. Om nettverkskoblingen også kan brukes til å for eksempel laste ned flere spill sier ikke Capcom noe om.

Systemet kommer også med HDMI-kabel og USB-basert strømkabel i pakka. Spillene er emulerte versjoner basert på originale ROM-filer fra Capcom (emulatoren som brukes er en variant av FB Alpha). Her er de inkluderte spillene:

 • 1944: The Loop Master
 • Alien vs Predator
 • Armored Warriors
 • Capcom Sports Club
 • Captain Commando
 • Cyberbots: Fullmetal Madness
 • Darkstalkers: The Night Warriors
 • Eco Fighters
 • Final Fight
 • Ghouls ‘n Ghosts
 • Giga Wing
 • Street Fighter II: Hyper Fighting
 • Mega Man: The Power Battle
 • Progear
 • Strider
 • Super Puzzle Fighter II Turbo

Det er Koch Media som skal stå for distribusjonen, og de har annonsert at Capcom Home Arcade vil slippes den 25. oktober hos «alle store forhandlere» i Europa. Noen norsk pris er ikke annonsert, men den europeiske er lagt til 230 euro (cirka 2200 kroner). Uansett hva norsk pris blir, er det altså ikke noen veldig billig sak, det her. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.