A Plague Tale: Innocence virker som en positiv overraskelse

Det historiedrevne actioneventyret har fått mye ros så langt.

A Plague Tale: Innocence er et spill jeg har holdt øye med en stund. Det har hele tiden virket interessant, men jeg har likevel sett på det med en viss skepsis – det ville ikke vært det første svært lovende spillet fra Focus Home Interactive som ikke helt innfridde når alt kom til alt, for å si det slik. Men skal jeg dømme etter mottakelsen det har fått, var skepsisen ubegrunnet.

Rottetrøbbel

Ta det med ro, det kunne vært edderkopper.
Ta det med ro, det kunne vært edderkopper.

Spillet tar oss med til 1349, et sted i Frankrike. Pesten herjer, og det samme gjør den katolske inkvisisjonen. Du spiller Amica, ei ung adelsjente som opplever å få familien din revet bort på brutalt vis, og nå må du og lillebroren din, Hugo, overleve i en svært brutal verden der alle ser ut til å ville ta knekken på dere.

A Plague Tale: Innocence er et historiedrevet enspillerspill, som kombinerer action, sniking og lett gåteløsning. Et av de mest interessante elementene er pestrottene, som av en eller annen grunn er et nærmest konstant nærvær, og som kan oververvelde voksne menn på sekunder om de får sjansen. Heldigvis er de ikke særlig begeistret for lys, og kan på den måten manipuleres.

Jeg bestemte meg for å kjøpe dette spillet, og kommer helt sikkert til å poste ett eller annet om det i ukene som kommer (såfremt det ikke kommer tekniske problemer i veien). Det er ute på Xbox One, PlayStation 4 og PC. Her er lanseringstraileren:

Her er en videoanmeldelse (som var tungen på vektskålen for min del):

Et lite tips for de som vil følge mitt eksempel og kjøpe spillet:

Focus Home Interactive er et av de selskapene med en litt kjip konversjon fra dollar til kroner på Steam, så om du har lyst på PC-versjonen bør du nok heller gå til Green Man Gaming og kjøpe Steam-koden der. Green Man Gaming er en offisiell kanal som kjøper sine spillnøkler direkte fra utgiverne, men de har ikke lokaliserte, norske priser. Vi betaler i stedet amerikansk pris, og siden de i tillegg kjører lanseringsrabatt, sparer vi over hundre kroner på å kjøpe det der akkurat nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.