THQ Nordic har kjøpt Gothic-studioet

Det tyske rollespillstudioet har blitt en del av THQ Nordic-imperiet.

Det har merkelig lang stund siden sist gang THQ Nordic kjøpte noe nå, men i dag kom endelig nyheten om at de har sikret seg et nytt studio (hvor får de alle pengene fra?). Denne gangen er det Piranha Bytes som har gitt opp uavhengigheten sin – ikke særlig rart, kanskje, med tanke på rollespill er dyre å lage og det er stadig mer vrient å klare seg som uavhengig studio.

Piranha Bytes er, som overskriften røper, studioet bak den svært godt likte Gothic-serien. De sto også bak Risen-spillene, som heller ikke er så gale (personlig syntes jeg faktisk originale Risen er en moderne rollespillklassiker), og det nyere spillet Elex (som også ble utgitt av THQ Nordic).

Spillene følger med

Med på kjøpet har utgiveren fått rettighetene til Elex og Risen, samt Gothic (THQ Nordic har allerede tatt over den originale Gothic-utgiveren, JoWooD). Ifølge pressemeldingen vil Piranha Bytes ha «full kreativ frihet» og skal konsentrere seg om å lage «utmerkede og unike rollespillopplevelser.»

Ellers har de «ingenting å si» om eventuelle oppfølgere for Gothic og Risen, men på spørsmål om de jobber med Elex 2 ber de leserne om å «gjette.» Jeg hadde ikke inntrykk av at Elex ble noen stor suksess, så jeg hadde gjettet at det nå var full fart fremover for Gothic V, men det ser altså ikke slik ut.

Pressemeldingen (som du kan se hos BluesNews) indikerer også at det allerede har vært svært nære bånd mellom de to selskapene, og det understrekes at alle Piranha Bytes-ansatte fortsetter i jobbene sine.

En kommentar om “THQ Nordic har kjøpt Gothic-studioet”

  1. Gothic 2 har mange fantastiske grafikk mods som virkelig gjør grafikken mange hakk penere. Også med støtte for DX11. Dette spillet hadde virkelig gjort seg med en offisiell «remake».

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.