Uhygge på havet i Man of Medan

Until Dawn-skapernes spennende, nye grøsserspill har fått slippdato.

Until Dawn-skapernes nye grøsser, The Dark Pictures: Man of Medan, er ikke et spill jeg har nevnt her på nettstedet før. Men nå som utgiver Namco Bandai har annonsert lanseringsdatoen – den 30. august for PC, Xbox One og PlayStation 4 – har jeg fått en fin unnskydning. Dette spillet virker nemlig ganske så spennende.

Selve handlingen er løst inspiret av mysteriet rundt det moderne spøkelsesskipet Ourang Medan, som vi kunne beskrevet som virkelighetens Obra Dinn om det ikke var for at det strengt tatt ikke er helt sikkert at skipet noensinne har eksistert. Men alle elsker et godt mysterium, så ikke la meg hindre deg i å ta en titt på historien.

Hvem overlever?
Hvem overlever?

Spennende struktur

Spillet følger fem unge amerikanere som drar på jakt etter et krigsvrak fra andre verdenskrig. Det de finner viser seg å være … vel, dette er et grøsserspill, så du kan jo gjette. Men det som gjør Man of Medan så spennende er måten det hele er strukturert på.

Du kan velge hvem av de fem du vil spille, hver av dem med sin egen unike synsvinkel, og avhengig av valgene du tar underveis kan du redde hele gjengen – eller dere kan alle dø. Ingen er usårbare, og ingen går rundt med «jeg blir det første offeret»-klistremerke på panna.

Dermed kan du spille gjennom spillet flere ganger, for å ta handlingen i nye retninger og finne ut hva slags konsekvenser andre valg får for det som skjer og hvem som overlever. Selve spillet ser ut til å fungere som et narrativt eventyrspill, med actionsekvenser som utspiller seg via knappetrykkingssekvenser («quick time events»). Her er en helt fersk trailer:

Og her er en eldre trailer som viser litt mer action:

The Dark Pictures: Man of Medan skal etter planen være det første i en serie kortere grøsserspill av denne typen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.