Jobber Divinity-utvikleren med Baldur’s Gate III?

Skaperen av et av det siste tiårets beste rollespill har lagt ut en teaser på nettstedet sitt.

Rollespillelskere har drømt om et nytt Baldur’s Gate-spill siden BioWare lanserte Baldur’s Gate II i år 2000, og et tredje spill i serien har også vært på vei flere ganger (blant annet før den opprinnelige Baldur’s Gate-utgiveren Interplay gikk konkurs).

Nå kan det se ut som drømmen går i oppfyllelse, via et ganske overraskende studio. Belgiske Larian, som hovedsakelig er kjent for Divinity-spillene, ser nemlig ut til å være i ferd med å annonsere Baldur’s Gate III.

Video med Baldur’s Gate-referanser

Går du inn på nettstedet deres nå, vil du få en video som viser en stilisert versjon av romertallet III. Det mest naturlige er å tro at dette betyr de har tenkt å annonsere Divinity: Original Sin III snart, men Twitter-brukeren kunken har kikket på kildekoden til videoen, og funnet noen interessante greier.

Videoens kildekode refererer blant annet flere steder til en bildefil som heter «BaldursGate_logo_III_retouched.png», og vi finner også følgende tekst i filen:

©2019 Wizards of the Coast. All rights reserved. Baldur’s Gate, Dungeons & Dragons, and their respective logos are registered trademarks of Wizards of the Coast LLC.

©2019 Larian Studios. All rights reserved. Larian Studios is a registered trademark of Arrakis nv, affiliate of Larian Studios Games ltd.»

Dette har jeg kunnet bekrefte – teksten over har jeg selv kopiert ut fra videofilen. Like under den teksten refereres det til et bildelag som heter «gather your party» – nok en kjent Baldur’s Gate-referanse.

Artig nok dukket det opp et rykte om at Larian jobbet med Baldur’s Gate allerede i fjor, men dette ble visstnok raskt skutt ned. Sjefen for rollespillutvikleren inXile har også hintet om at han visste hvem som jobbet med Baldur’s Gate III.

Oppdatering: Jeg sjekket selvsagt Fargos Twitter-konto like før jeg publiserte artikkelen, for å se om han hadde reagert. Like etterpå gjorde han det: «And here it comes….». Vi skal selvsagt vente på noe offisielt fra Larian-hold, men dette er vel omtrent så nærme vi kommer en bekreftelse.

Divinity: Original Sin 2 var heftig, så hvis Larian virkelig jobber med Baldur’s Gate III, virker det som svært gode nyheter.

Via Kotaku.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.