Larian har annonsert Baldur’s Gate III

Divinity-utvikleren har overtatt en av tidenes mest kritikerroste rollespillserier.

Vi skjønte det for en stund siden, men nå er det bekreftet: Den belgiske rollespillutvikleren Larian Studios arbeider med Baldur’s Gate III. Spillet ble avduket på Googles Stadia-presentasjon i ettermiddag, der Larian-sjefen Swen Vincke beskriver det som selskapets største spill noensinne, og nevner at studioet har tredoblet i størrelse for å lage det.

Larian er litt vage når det kommer til konkret informasjon om spillet, men det ser ut som vi kan se frem til et rollespill ikke helt ulikt Divinity: Original Sin-spillene, der du må lede en gjeng helter for å redde byen Baldur’s Gate og resten av Faerûn fra en stor trussel.

Få spill gjør kamp bedre enn Divinity: Original Sin 2.
Ikke Baldur’s Gate III, men Divinity: Original Sin 2.

Denne kommer i form av noen rimelig uhyggelige, Cthulhu-inspirerte typer som kalles «mind flayers», som visstnok ønsker å gjenopprette sitt urgamle imperium på bekostning av alle de andre som bor i spillets verden.

Dungeons & Dragons 5th Edition

Baldur’s Gate III skal være basert på regelsettet til Dungeons & Dragons 5th Edition. Som Divinity: Original Sin-serien vil spillet gi deg stor frihet til å løse problemer og utfordringer som du vil, ved å manipulere ulike systemer. Et annet likhetstrekk med utviklerens forrige spill er muligheten til å spille gjennom hovedkampanjen i samarbeid med andre.

Spillet kommer til PC, og vil bli tilgjengelig på Steam og GOG, samt Googles strømmetjeneste, Stadia. Swen Vincke sier til USGamer at han ønsker spillet skal komme til så mange digitale butikker som mulig. Her er en trailer:

Oppdatering: Siste avsnitt har blitt revidert, etter at artikkelen på USGamer har blitt oppdatert; tidligere fikk jeg inntrykk av at spillet av en eller annen årsak ikke skulle komme til Epic Game Store, men det ser ut som den muligheten fortsatt er der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.