I år får vi et gjensyn med Final Fantasy VIII

Nyversjonen av det klassiske JRPG-spillet slippes i år.

Square Enix har annonsert at Final Fantasy VIII Remastered slippes for Switch, PS4, Xbox One og PC (Steam) senere i år. Denne nyversjonen av Final Fantasy VIII byr på helt ny grafikk, som du kan se av traileren under.

Originalspillet. Bilde: Mobygames.
Originalspillet. Bilde: Mobygames.

Dessverre er dette faktisk det eneste den japanske utgiveren på nåværende tidspunkt har sagt om prosjektet, og de har heller ikke røpet noen eksakt dato. Kanskje det offisielle nettstedet får mer, etter hvert.

Krig og krise

I Final Fantasy VIII har en militaristisk nasjon ved navn Galbadia erklært krig på hertugdømmet Dollet. For å forsvare seg, må Dollet ty til leiesoldater. En av disse er en kar ved navn Squall Leonhart, som sammen med en gruppe helter dras inn i krigen og ender opp med å måtte redde verden. Litt romantikk blir det også tid til, mellom Squall og motstandskvinnen Rinoa Heartilly.

Spillet ble opprinnelig lansert i 1999, for den originale PlayStation-konsollen. Enten du har spilt spillet før, eller bare har en viss peiling på de grafiske egenskapene til PlayStation, vil du utvilsomt legge merke till at Square Enix har gjort betydelige forbedringer når de har gjenskapt grafikken:

Forøvrig kan jeg nevne at den etterlengtede nyversjonen av Final Fantasy VII nylig fikk dato for utgivelsen på PlayStation 4. Det spillet slippes den 3. mars neste år, noe som betyr at det blir litt tull med rekkefølgen i forhold til den originale serien – men her er det altså snakk om separate eventyr, så hvilken rekkefølge man spiller dem i er rimelig uvesentlig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.