Opplev historien til de unike Zachtronics-spillene

Digital bok lanseres sammen med tidlige prototyper og andre prosjekter.

Zachtronics har laget noen av tidenes aller kuleste hjernetrimspill, med SpaceChem og Infinifactory som to av mine favoritteksempler. Spillene deres har tradisjonelt et fokus på at løsningene er noe du designer selv, og ikke planlagt fra designerens side slik som i mange andre spill i sjangeren.

Bok og spillsamling

Beskrivelser av flere prototyper.
Beskrivelser av flere prototyper.

Nå kommer boka ZACH-LIKE på Steam. Her tar utvikleren for seg sin egen historie, og gir deg anledning til å lese om hvordan de ulike spillene deres ble til (med massevis av designillustrasjoner og -notater). Men siden Steam ikke er noen bokbutikk, er boka bare én del av en større pakke.

Du får også flere prototyper og tidlige Zachtronics-spill, inkludert Infiniminer – det vesle prosjektet som inspirerte Marcus Persson til å lage sin første versjon av Minecraft. En tidlig versjon av Infinifactory, med ulike mekanismer som aldri ble med til det ferdige spillet er også inkludert, og det samme er det kansellerte ubåtspillet Project Typhoon.

Zactronics understreker at det slett ikke er sikkert folk syntes disse prototypene og gamle spillene er særlig underholdende å spille, men jeg liker godt hvordan utvikleren åpner arkivene slik at de kan utforskes. ZACH-LIKE lanseres den 20. juni, og er altså rett rundt hjørnet.

Utviklerens nyeste spill er forøvrig cyberpunk-programmeringsspillet Exapunks.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.