Worlds Collide ser litt ut som Civilization i sanntid

Nytt 4X-strategispill er ute nå.

Selv om situasjonen har bedret seg litt i de siste årene, får vi ikke akkurat mengder av spill i samme gate som klassiske Civilization – i alle fall om vi ignorerer romspill i samme sjanger. Så da jeg så Worlds Collide, ble jeg umiddelbart interessert. Dette spillet er riktignok ikke turbasert, som Civilization, men ellers ser det ut til å ha mange av de samme elementene.

Bygg opp riket ditt

Jeg fant ikke noen trailer på YouTube, så her er et bilde i stedet (det er en trailer på Steam-siden).

Spillet gir deg rollen som hersker over det som forhåpentligvis kommer til å bli et imperium. Du må bygge en by, sanke inn ressurser, sette i gang ulike produksjonssystmer og etter hvert også få stablet sammen en hær og sende den ut på tokt.

Samtidig må du forske på ulike teknologier, utforske verden rundt deg, og utføre ulike oppdrag for å forbedre stillingen din. Heltefigurer får du også tilgang på, og det er selvsagt mulig å forbedre egenskapene deres underveis.

Worlds Collide kom nylig ut av «early access», og ser generelt ut til å ha fått en god mottakelse. Jeg er litt redd for at sanntidsaspektet vil være litt stressende, men man kan sette det på pause og gi ordre der. Og det fungerer jo i Paradox’ storstrategispill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.