Nye arkadeklassikere på Switch

Husker du Pooyan og Clu Clu Land?

Switch-eiere fortsetter å få nøyaktige gjengivelser av klassiske arkadespill via japanske Hamster, og i de siste ukene har selskapet sluppet tre spill på konsollens nettbutikk.

Pooyan

Det første spillet er Pooyan, et spill jeg tipper mange har prøvd – muligens ikke på arkademaskin, men på Commodore 64 eller Atari. Her spiller du en gris, som må prøve å hindre en gjeng ulver i å stikke av med ungene hennes.

Pooyan.

Ulvene bruker ballonger for å komme seg ned i grisebingen, og du befinner deg i en slags heis som lar deg bevege deg opp og ned langs veggen. Ved hjelp av pil og bue må du skyte ballongene, slik at ulvene faller til sin død. Da Konami lanserte Pooyan i 1982, var det neppe noen som syntes det konseptet hørtes spesielt rart ut.

Wild Western og Clu Clu Land

Taito-spillet Wild Western kom samme år, og følger en sherrif som fra hesteryggen må beskytte et tog mot røvere i den ville vesten. For å komplisere det hele, må du av og til hoppe opp på taket av togvognene og slåss med skurkene der, som i femti prosent av alle westernfilmer produsert før 1990.

Sist ut er Nintendo-spillet Clu Clu Land fra 1984. Dette er et arenaspill som på overflaten kan minne litt om Pac-Man, der du må navigere deg gjennom 20 labyrintaktige nivåer på jakt etter gullbarrer. Men det har en god del kompliserende elementer, som gjør seg gjeldende utover i spillet. NES-versjonen av dette er en del av sortimentet på Nintendo Switch Online.

Toppbildet er fra det amerikanske coveret til Pooyan på Commodore 64, og har sånn sett ikke så mye med arkadeversjonen å gjøre, men det var for bra til å ignorere. Coveret er hentet fra Mobygames.

En kommentar om “Nye arkadeklassikere på Switch”

  1. Hehe – «som i femti prosent av alle westernfilmer produsert før 1990»
    Sannsynligvis spot on.

    Jeg satt her på campingplassen med Switchen o(et par øl) tidligere i kveld og lurte på hva jeg skulle ta en titt på. Jeg lurer litt fortsatt, men tusen takk for at du kommer med disse velskrevne artiklene!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.