Har du hørt om Langrisser-spillene?

Nå får de taktiske rollespillene nyversjoner for flere plattformer.

Jeg skal innrømme at jeg ikke vet noe om Langrisser-spillene, utover at jeg har hørt det litt merkelige navnet tidligere. Men da nyversjoner av Langrisser I og II ble annonsert for Switch, PlayStation 4 og PC (Steam), tok jeg en titt – og de virker faktisk litt interessante.

Nyversjonen av Langrisser I.

Disse spillene er rollespill med taktisk, turbasert kamp, der du kan kontrollere over 30 enheter på slagmarken samtidig. Mellom slagene kan du hyre inn nye soldater til å slåss for deg, og du kan også ta ulike valg som vil avgjøre hvilken av flere fraksjoner du blir affiliert med, og hvilken avslutning du får. I toeren er denne delen av spillet inspirert av japanske «dating sims».

Slippes neste år

Langrisser I & II (spillene er samlet i én pakke) skal etter planen slippes tidlig neste år. De to spillene har både fått ny grafikk og lyd, og spillmessige justeringer for å fungere bedre i 2020.

Det første Langrisser-spillet ble sluppet for Mega Drive i 1991, mens det neste kom i 1995 for både Mega Drive og SNES. Begge kom visstnok til PC i 1998, men om de kom i salg i vår del av verden aner jeg ikke (overraskende mange japanske spill fra nittitallet fikk faktisk PC-versjoner, uten at disse dukket opp utenfor Asia).

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.