Ocean-klassikeren Head over Heels er ute på Steam

Riktignok i form av en nyversjon som tidligere kunne lastes ned gratis.

Head over Heels er et isometrisk hjernetrimspill som debuterte på plattformer som Commodore 64 og ZX Spectrum i 1987. Spillet ble svært godt mottatt da det kom ut, og regnes i dag som en klassiker. Nå har en nyversjon av spillet blitt lansert på Steam, til den nette pris av 72 kroner, men hvis du har fulgt med i retrospillmiljøet er det ikke helt utenkelig at du har sett den før.

Nyversjonen ble nemlig opprinnelig laget av Retrospec, en gruppe utviklere som spesialiserte seg på å modernisere klassikere fra åttitallet, og gitt ut gratis på nettet. Steam-versjonen er så godt som lik deres nyversjon, men har fått et nytt lydspor. En representant for utgiver Piko Interactive bekrefter dette på Steam-forumet:

En klassiker i (gammel) ny versjon.

– Retrospec lagde spillet uten rettigheter eller lisensen. Vi eier faktisk denne merkevaren, og tok oss bryet med å kjøpe både spillet og merkevaren. Deretter tok vi oss bryet med å kjøpe denne versjonen fra Retrospec.

Det bekreftes også fra andre hold at skaperen av nyversjonen har blitt kompensert av Piko Interactive. Gratisversjonen har naturlig nok blitt fjernet fra Retrospecs nettsted.

Jeg tipper det vil være delte meninger om denne lanseringen (personlig er jeg usikker på hva jeg syntes, utover at 72 kroner er litt vel mye å be om for et spill som har vært gratis siden 2003), men i alle tilfeller er Head over Heels et temmelig godt spill – og nyversjonen, som jeg spilte da den var ny, husker jeg også som svært solid.

I spillet styrer du de to figurene Head og Heels, som hver har forskjellige egenskaper. De starter spillet separert, men finner raskt sammen, og derfra og inn må de gjøre bruk av hverandres egenskaper for å samarbeide seg gjennom over 300 rom fulle av utfordringer. Spillet ble opprinnelig skapt av Jon Ritman og Bernie Drummond.

Tidligere i år lanserte Piko Interactive forøvrig en versjon av Head over Heels for Atari Jaguar.

En kommentar om “Ocean-klassikeren Head over Heels er ute på Steam”

 1. Sånn utover det som står i artikkelen – ettersom 2003-nyversjonen ble gitt ut som «freeware» og tillatt distribuert fritt på nettet, tror jeg ikke noen trenger å ha dårlig samvittighet om de laster den ned i stedet for å betale for Steam-versjonen (2003-utgaven er ikke vanskelig å spore opp).

  Licence
  =======
  This game is licensed as freeware. This means you can give copies of it to your
  friends or put it on web sites in its original, unaltered state – as it was
  downloaded from the Retrospec website. You are not allowed to charge any kind
  of money for downloading or for any media you put in on. This includes placing
  it on pages with paid banners (although compulsory banners from free ISPs is
  okay) or adverts. If you want to distribute it on any freeware/shareware CDs
  then you must first get the permission of the two main authors (Tomaz Kac and
  Graham Goring) and supply each of them with a copy of the CD that it is
  featured on. Obviously, the CDs must not be sold to gain profit, though.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.