Switchblade er en av flere nyutgivelser på Steam

Piko Interactive har sluppet retrospill som Switchblade, The Gadget Twins og 8 Eyes på Steam-plattformen.

Ny måned, nye Steam-nyutgivelser fra Piko Interactive. Ingen av disse spillene er superkjente, men jeg tenker mange som har vært med en stund husker flere av dem likevel. Som vanlig sier ikke Steam-sidene så mye om hvilke versjoner av de ulike spillene det er snakk om.

Switchblade. Det ser veldig enkelt ut, men det fikk gode karakterer i sin tid.

Vi starter med Switchblade, et spill fra Core Design (den opprinnelige gjengen bak Lara Croft) og Gremlin. Det er et action-/plattformeventyr som jeg selv husker som rimelig trivelig, i alle fall på Amiga. Det fikk også gode karakterer da det kom ut i 1991 – faktisk over 90% i enkelte tilfeller. Spillet gir deg rollen som en ninja, som må utforske et svært nettverk av skjermer på jakt etter 16 fragmenter av et våpen som forutsigbart nok har gått i stykker og er det eneste som kan redde verden.

Switchblade kom forøvrig til Atari Jaguar for et par år siden, også via Piko Interactive. Det kan godt være den utgaven som nå er ute på Steam.

Så har vi The Gadget Twins, et skrollende arkadeactionspill fra Imagitec Design og Gremlin. Her må én eller to spillere farte rundt i fargerike miljøer, og overvinne fiender ved hjelp av våpen inspiret av gode, gamle Inspector Gadget. Piko trekker frem at spillet nå har en lagrefunksjon, så det var kanskje ganske vanskelig i sin originale form. Jeg lurer litt på om det er Atari ST-versjonen som er ute her.

Over til konsoll

Power Punch II har rare fiender og enda rarere publikumere.

Neste spill ut er for NES, og heter 8 Eyes. Jeg har aldri hørt om dette spillet før, men det ser ut som et skrollende actionspill av den typen det ikke var så rent få av på plattformen, med rimelig god grafikk i det minste. Det skal også ha mulighet for samarbeidspill for to spillere, som jo alltid er en bonus. Spillet ble opprinnelig utviklet av Thinking Rabbit.

Vi fortsetter i NES-land, med Power Punch II fra Beam Software og American Softworks. Dette er et boksespill som ser veldig ut som en Punch-Out!-klone i mine øyne. Du spiller en kar som heter Mark «Tough Guy» Tyler (jepp), og må overvinne tolv tøffe motstandere på din vei mot verdensmestertittelen. Disse inkluderer, uh, en stridsvogn og en kyborg.

Til slutt har vi et par spill som ikke er ute enda, men som ser ut til å være rett rundt hjørnet. Disse er plattformspillet Impossamole fra Gremlin (en oppfølger til Monty Mole-serien), som igjen ser ut til å være for Atari ST, samt et Mega Drive-plattformspill ved navn Tinhead som opprinnelig ble utgitt av Microprose og i alle fall ser veldig fargerikt ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.