Et av Tomb Raider-skapernes første spill er ute på Jaguar

Switchblade har fått kommersiell lansering for Atari Jaguar, nesten 30 år siden det først kom ut.

Core Design er i dag mest kjent for å ha skapt Tomb Raider-serien, men de lagde en bråte andre spill også. Mange husker nok de to Rick Dangerous-spillene, som var like vanedannende som de var frustrerende, eller Chuck Rock-spillene om steinaldermannen som brukte ølmagen som våpen.

Ikke det mest visuelt imponerende spillet på Jaguar. Men det har sin sjarm.
Ikke det mest visuelt imponerende spillet på Jaguar. Men det har sin sjarm.

Overraskelseslansering

En annen tidlig suksess fra den engelske utvikleren var Switchblade, som blant annet kom til Amiga og Atari ST. Dette er et plattformeventyr som i likhet med Rick Dangerous-serien foregår på en serie sammenkoblede skjermer som må utforskes, mens du tar knekken på de mange fiendene du møter der.

Nå har Switchblade fått en ny, kommersiell versjon – for spillkonsollen Atari Jaguar. Det er Piko Interactive som har stått for lanseringen, og boksbildet er tegnet av den originale spillskaperen Simon Phipps. Med spillkassetten får du en plakat og en fargemanual. Sjekk Piko Interactives nettsted for mer informasjon.

Jeg husker Amiga-versjonen av Switchblade som et spill jeg likte mye mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre. Kampsystemet krever litt øvelse, og grafikken er ikke direkte inspirerende, men musikken (laget av Ben Daglish, som også lagde musikk for The Last Ninja) er ganske kul. Hvis Piko Interactive nå eier alle rettighetene til spillet, håper jeg de slipper det på Steam og GOG.

Her er litt video fra Amiga-utgaven:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.