Nå tar Mashinky ett steg nærmere Transport Tycoon

Det populære transportspillet får lastebiler og busser, i tillegg til de gamle togene.

Strategispillet Mashinky har vært i «early access» en stund, og det virker generelt som de tidlige kjøperne er fornøyd med produktet og hvordan det har utviklet seg. Nå har utvikler Jan Zeleny annonsert en temmelig stor nyhet for spillet – der man tidligere kun fikk lov til å bruke jernbaner og tog, skal man nå  også kunne lage veier og benytte seg av busser og lastebiler.

Dette betyr også at man nå kan kombinere tog- og veitransport ved å for eksempel legge inn busstopp og lastebildepoter på jernbanestasjonene. Oppdateringen skal slippes den 6. oktober. I forbindelse med annonseringen har Zeleny lansert en liten video, som du kan se her:

Tjen penger på transport

Byggemodus.

Mashinky er et av flere spill som er inspirert av gode, gamle Transport Tycoon, skjønt togfokuset har gjort at det like ofte har blitt sammenlignet med Railroad Tycoon-serien. I likhet med alle disse spillene er poenget uansett å tjene seg rik på å transportere varer og folk rundt i store omgivelser, samtidig som tiden gradvis går fremover og man får tilgang til nytt og bedre utstyr.

En av de kule tingene med Mashinky er at det har funnet en fiffig måte å kombinere gammelt og nytt på: I utgangspunket har spillet realistiske 3D-landskaper med jevne kurver, men når du bygger ser du terrenget akkurat som i Transport Tycoon, og byggesystemet ser ut til å fungere nesten helt likt.

Når du er ferdig, blir banene du har laget glatte og jevne, og legger seg naturlig i terrenget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.