The Castle ser ut som en kul hyllest til Maniac Mansion

Dette nylanserte pek-og-klikk-eventyret prøver ikke å skjule hva som er inspirasjonskilden.

Maniac Mansion var spillet som introduserte LucasArts’ etter hvert så eventyrspillmotor SCUMM, og spillet gjorde stort inntrykk på de som spilte det da det kom ut på åttitallet. Spillet ble i stor grad skapt av Ron Gilbert og Gary Winnick, som for noen år siden kom tilbake til sjangeren med det svært så hyggelige Thimbleweed Park.

Sjarmerende klonespill

Samarbeid må til.

Om du er ute etter noe litt mer trofast mot originalspillet, kan du ta en titt på nylanserte The Castle. Her er handlingen flyttet fra herregården til Dr. Fred til et slott i Transylvania, og naturlig nok har vi med en ny gjeng eventyrere og en ny historie å gjøre, men ellers er det ikke vrient å se likhetene med Maniac Mansion.

I The Castle må du velge tre av syv forskjellige figurer, hver med sine egne egenskaper (og ulemper), og prøve å infiltrere nevnte slott for å ta knekken på en fryktet vampyr. Dette innebærer massevis av gåter som må løses, og disse kan ha ulike løsninger avhengig av valgene du tar og figurene du har med på laget ditt.

I tillegg skilter spillet med totalt fem forskjellige avslutninger. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.