Oslo-folk: Ta turen innom C64@Ball#2 på fredag

Reisen gjennom Commodore 64-spillenes utvikling fortsetter denne uken.

Jeg har allerede laget en liten nyhetspost om Back in Time 2019 i Bergen, så hvorfor ikke gjøre dette til en Commodore 64-dag? Ingen kan stoppe meg, tror jeg. Så: Førstkommende fredag finner C64@Ball#2 sted på utestedet Ball i Oslo. Dette er et show ledet av Kristian Tjessem og Jon Cato Lorentzen fra podcasten LOLbua, som tar for seg Commodore 64-spillenes utvikling.

En reise i tid

Konseptet er enkelt: Ved jevne mellomrom skal de to reise tilbake i tid og spille Commodore 64-spill som ble lansert den samme måneden for 35 år siden. Samtidig vil de fortelle om de som lagde og ga ut spillene, gjerne over flere år, og ta for seg nye programmeringsteknikker og andre fremskritt etter hvert som disse dukket opp.

De startet i august 1984 med sitt første show, og nå er det altså duket for september og oktober. Showet varer fra klokka 18.00 til klokka 20.00. Det blir ifølge gjengen «gjensyn med House of Usher og andre glemte og mindre glemte klassikere». Kvelden avsluttes med en moderne C64-demo.

Stikk innom hvis du har anledning – det er veldig gøy å se slike initiativer her i lille Norge, og hadde jeg ikke bodd litt for mange timer og bomstasjoner unna ville jeg garantert ha tatt turen selv.

5 kommentarer om “Oslo-folk: Ta turen innom C64@Ball#2 på fredag”

 1. Anbefales! Jeg var innom forrige gang (første gang de arrangerte det), det vsr kjempegod stemning og gøy. I tillegg er utestedet Ball verdt et besøk i seg selv. Da «showet» var ferdig sist spilte et par bekjente og jeg multiplayer på emulerte N64-spill + nyere PS4-spill (de har mye forskjellig). Det er bare å velge og vrake, og det koster ikke noe. Er selv på ferie denne gangen, men kommer til å prioriere dette arrangementet når jeg er i byen:)

  Svar
 2. Hadde det bare vært DOS-spill i stedet for C64…. David’s Kong og Pitfall kunne fått meg ut av hiet når som helst!

  Svar
  • Hehe, kan jo være de nevner Pitfall II, som kom til Commodore 64 i 1984. Hvis ikke er det jo en utmerket mulighet til å utvide horisontene litt. :)

   Når det er sagt, jobber jeg med en liten sak om et PC-spill fra det året selv, så du har i alle fall NOE å se frem til.

   Svar
 3. Nå var jeg faktisk ute en tur på fredagen, så da stakk jeg innom dette allikevel. Det var ganske artig. De viste frem 5 (elendige) C64-spill, som ble anmeldt i spillblader fra september/oktober det året, ofte kloner av arkadespill. «Kvaliteten» på spillene framkalte mye latter da de prøvde å spille dem. I tillegg snakket de litt om sprites på C64 og viste fram en ny demo til slutt.

  Eneste relevante spillene som ble vist fram var Hercules, et plattformspill hvor man måtte pugge alle brettene, fordi de var fulle av urettferdige feller. (Ser Mobygames mener dette spillet kom ut i 1986, men okay)

  https://www.mobygames.com/game/hercules

  Det andre interessante spillet var Valhalla, et slags eventyrspill hvor ting skjedde i sanntid. Veldig kaotisk, men ganske ambisiøst.

  https://www.mobygames.com/game/valhalla

  Kan i alle fall konstatere at DOS-spill var best også i 1984. :P Det var vel ca 20 stykker (menn) der kanskje, for å høre på.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.